Ανακαλύψτε συνταγές που γεννήθηκαν μέσα από αιώνες ιστορίας
σε ένα γοητευτικό σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών

H Μακεδονική Κουζίνα έχει τη δική της σύνθετη ταυτότητα, συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις και εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακές πρώτες ύλες. Ζωντανεύει συνταγές, που γεννήθηκαν από τη γαστρονομική παράδοση Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσαναίων, Μικρασιατών και ντόπιων κατοίκων, με τη σημαντική επιρροή της Εβραϊκής και της Αρμενικής κοινότητας του τόπου. Η Μακεδονική Κουζίνα επιλέγει τα υλικά της, ακολουθώντας τις εποχές του έτους και προσφέρει απολαύσεις που υπερβαίνουν το χρόνο.

Επειδή η μαγειρική είναι τέχνη που, μέσα από διαρκή αναζήτηση και γνώση, οδηγεί από τη φύση στον πολιτισμό, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σκεφτήκαμε πως ο καλύτερος τρόπος να εμπλουτίσουμε το Γαστρονομικό Τουρισμό είναι να το φέρουμε πραγματικά κοντά στις γεύσεις και στις συνταγές. Έτσι γεννήθηκε η πρωτοβουλία της Μακεδονικής Κουζίνας, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ του Αγροδιατροφικού τομέα και τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας.

H Μακεδονική Κουζίνα αποτελεί, λοιπόν, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι ο δικός μας τρόπος να στηρίξουμε και να οργανώσουμε το Γαστρονομικό Τουρισμό, προτείνοντας στους επισκέπτες μας ένα απολαυστικό ταξίδι στις γεύσεις, τα υλικά και τις συνταγές ενός τόπου, πλούσιου σε παραδόσεις και γεμάτου αγάπη για καθετί αυθεντικό.

Έχει ως στόχο να αναδείξει και να συνθέσει τα προϊόντα και τις συνταγές, που γεννήθηκαν μέσα από αιώνες ιστορίας σε ένα από τα πιο πλούσια σταυροδρόμια γεύσεων και πολιτισμών. Η Μακεδονική Κουζίνα διατηρεί βαθιές ρίζες στις τοπικές παραδόσεις και είναι ζωντανή και παρούσα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, κάθε εποχή του χρόνου.

H Μακεδονική Κουζίνα περιλαμβάνει μια σειρά από αυθεντικές συνταγές του τόπου και παράλληλα πιστοποιεί με το ειδικό σήμα της όλες τις επιχειρήσεις, που τις παρασκευάζουν με τοπικές πρώτες ύλες και τις προσφέρουν.

Aπολαύστε το γευστικό ταξίδι και δείτε πώς μπορείτε να κάνετε και τη δική σας επιχείρηση έναν από τους σταθμούς του.