Φασόλια με Ρύζι & Λάχανο Τουρσί

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φασόλια
  • 1/2 λάχανο τουρσί
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 ποτήρια νερό

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα βάζουμε σε
κατσαρόλα με νερό ίσα για να τα σκεπάσει και τα βράζουμε με το μισό λάδι μέχρι να
μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε το τουρσί, το πλένουμε με κρύο νερό και το στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε το λάχανο σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, τη ντομάτα
κομμένη σε κομματάκια και το κόκκινο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό και το ρύζι. Τα
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
οC για 30 λεπτά.