Φακές με Πλιγούρι
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. φακές
- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Έπειτα, πλένουμε το πλιγούρι
και όταν οι φακές μισοβράσουν το προσθέτουμε κι αυτό στην κατσαρόλα μαζί με
αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν μαζί και να πήξουν. Μόλις βράσουν, τα
αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς
τα κρεμμύδια τα οποία μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις φακές και το πλιγούρι
και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω μαύρο πιπέρι.