Τζιγεροσερμάδες

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
  • 2 μπόλιες (σκέπες) αρνίσιες ή κατσικίσιες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδας
  • 4 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζουμε τη συκωταριά και την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε χλιαρό νερό τις σκέπες
για να μαλακώσουν και να ανοίξουν. Σε τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το
φρέσκο και το ξερό κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τη συκωταριά, τον άνηθο, τον
μαϊντανό, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, το ρύζι και τα μπαχαρικά. Στραγγίζουμε τις
σκέπες και τις κόβουμε σε μαντηλάκια. Βάζουμε τη γέμιση σε σχήμα κεφτέ και
τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και όταν πάρουν λίγο χρώμα οι
τζιγεροσαρμάδες στο φούρνο τους περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνεχίζουμε το
ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

 

Font Resize
Contrast