Τας Καπαμά

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 2 κούπες πλιγούρι
  • 6 κούπες νερό
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1/2 κουτί κον κασέ
  • κύμινο, αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα κρεμμύδια τα κόβουμε σε
όγδοα ή σε τέταρτα εάν είναι μικρά. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τα
δαφνόφυλλα. Τα υλικά αυτά τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο γυάλινο σκεύος. Σε ένα ταψί βάζουμε το
πλιγούρι, το βούτυρο, το νερό και ανάποδα τοποθετούμε το πυρίμαχο γυάλινο σκεύος και το βάζουμε
πάνω στη φωτιά. Καλό είναι να βάλουμε ένα βάρος πάνω στο πυρίμαχο γυάλινο σκεύος για να κρατάει το
σκεύος από τους ατμούς. Το φαγητό ψήνεται σε σιγανή φωτιά, το κρέας βράζει με τους ατμούς του και
το νερό περιοδικά μπαίνει και βγαίνει από το πυρίμαχο γυάλινο σκεύος.