Σιρόν με Πασκιτάν και Σκόρδο
ΥΛΙΚΑ
- 20 σιρόν (ψημένο χειροποίητο τυλιχτό ζυμαρικό)
- 500 γρ. μπασκιτάν (ποντιακό στραγγιστό γιαούρτι)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές αγελαδινό βούτυρο
EΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα σιρόν δίπλα – δίπλα σε ένα ταψί. Βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και τα
περιχύνουμε έως ότου σκεπαστούν. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Σε άλλο σκεύος
διαλύουμε το μπασκιτάν σε χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο,
ανακατεύουμε και τ’ αδειάζουμε στο σιρόν, ενώ στη συνέχεια το περιχύνουμε με
καυτό αγελαδινό βούτυρο. Το σερβίρουμε ζεστό.