Ρεβίθια με Μελιτζάνες
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό ρεβίθια
- 3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
- 4 μελιτζάνες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
EΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια, σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε
τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα
αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις
τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις
μαζί με τα ρεβίθια.