Οβμάτς Τσομπάς
ΥΛΙΚΑ
- 1 πιάτο φασόλια από περίσσευμα φασολάδας
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
Για τη ζύμη:
- 1 ποτήρι του κρασιού νερό
- 3 κουτάλια της σούπας ξίδι
- 3 κουτάλια της σούπας λάδι
- 1 αβγό
- αλεύρι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Αραιώνουμε τα φασόλια με νερό. Τα βάζουμε να βράσουν με λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη. Τρίβουμε με το χέρι τη ζύμη σε μικρά
μπιλάκια τα οποία ρίχνουμε στα φασόλια που βράζουν και τα αφήνουμε να ψηθούν
για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.