Μπιτσικνί Κιοφτέ

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

  • ½ κιλό βρασμένα ρεβίθια (κρατάμε και τον ζωμό τους)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 κιλό ταχίνι
  • ½ κιλό ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κούπα σταφίδες
  • μαύρο & κόκκινο πιπέρι, αλάτι

Για το περίβλημα:

  • 6 κούπες πλιγούρι
  • 3 κούπες σιμιγδάλι
  • 1 κούπα αλεύρι
  • αλάτι, κόκκινο & μαύρο πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’
αφήνουμε να μαραθούν. Μετά τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας. Σουρώνουμε τα
βρασμένα ρεβίθια και τα λιώνουμε με τα χέρια. Βάζουμε τα ρεβίθια πάνω στις ροδέλες
των κρεμμυδιών, προσθέτουμε τα καρύδια, τις σταφίδες και τα καρυκεύματα και τα
ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε και πάλι
καλά. Δοκιμάζουμε το μείγμα και συμπληρώνουμε τα καρυκεύματα, αν χρειάζεται.
Για το περίβλημα : μουσκεύουμε για μισή ώρα περίπου σε χλιαρό νερό (ή ακόμη
καλύτερα στο ζωμό από τα ρεβίθια) το πλιγούρι, το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Μετά
προσθέτουμε και τα καρυκεύματα και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να μπορούμε να το
ανοίξουμε. Με βρεγμένα χέρια ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι από το μείγμα για το
περίβλημα στην παλάμη μας το οποίο το θέλουμε να είναι στρογγυλό και κοίλο.
Βάζουμε μέσα τη γέμιση και πάντα με βρεγμένα χέρια κλείνουμε το μπαλάκι. Τέλος,
βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και χυμό λεμονιού και, όταν
πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και τους ψήνουμε.

 

Font Resize
Contrast