Μακαρόνια με Γιούφκα και Κιμά
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μακαρόνια Νο 3
- ½ ποτήρι τριμμένη γραβιέρα
- ½ ποτήρι βρασμένο αρακά
- ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά βούτυρο και επιπλέον λίγο λιωμένο για το άλειμμα
Για τον κιμά:
- 230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουταλιά λάδι
- 2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
- 2 κουταλιές τριμμένο καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- ½ κουταλάκι αλάτι
- λίγο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ
- 500 γρ. νερό
EΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά: σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε για 10 λεπτά στο λάδι το κρεμμύδι, τον κιμά,
το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τον
ντοματοπελτέ και νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 45 λεπτά σε χαμηλή
φωτιά. Στη συνέχεια βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε ξανά
στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το τυρί, τη σάλτσα του κιμά, το βρασμένο αρακά και
τον άνηθο και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το φύλλο σε ταψί. Ρίχνουμε τα μακαρόνια
προσθέτοντας μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο και τα τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας τις
άκρες του. Αλείφουμε το ρολό με αυγό και λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε δυνατό
φούρνο στους 200oC για 25 λεπτά περίπου. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και το
σερβίρουμε ζεστό.