Μαγειρίτσα Ποντιακή

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ποδαράκια αρνιού
  • 1 κοιλιά (πατσά)
  • έντερα από 1 αρνί
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι λάδι ή βούτυρο
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • χυμό από 1 λεμόνι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε καλά με αλάτι και πιπέρι τα ποδαράκια, την κοιλιά, τα έντερα για να
ασπρίσουν (τα έντερα τα γυρίζουμε ανάποδα με μεγάλη βελόνα πλεξίματος και τα
πλένουμε σχολαστικά). Όταν ασπρίσουν, τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι στο λάδι ή στο
βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα ποδαράκια τυλιγμένα με τα έντερα, την
κοιλιά κομμένη κομματάκια και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια
νερό και αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από
τη φωτιά και τα περιχύνουμε με τα αυγά και το λεμόνι χτυπημένα αυγολέμονο.
Σερβίρεται ζεστή.