Κεσκεκί

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κιλό σιτάρι
  • 1 φλιτζανάκι αγελαδινό βούτυρο
  • 5 ποτήρια νερό
  • λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε το σιτάρι για ένα βράδυ σε πολύ νερό και την επομένη το στραγγίζουμε.
Βράζουμε το κοτόπουλο μαζί με το νερό και το σιτάρι προσθέτοντας το αλάτι.
Όταν μαλακώσει το κρέας, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το ξεκοκκαλίζουμε και το
βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βράζουμε μέχρι να
λιώσουν καλά τα υλικά και να μείνει λίγος κόκκος σιταριού. Λιώνουμε το βούτυρο και
περιχύνουμε το χυλό. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο στο σερβίρισμα.