Βερβάρα
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 8 ποτήρια (περίπου) νερό
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- κανέλλα και σουσάμι για το σερβίρισμα
EΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε να βράσει 1-2 ώρες με 7 ποτήρια νερό μέχρι να
«σκάσει» και να χυλώσει. Όταν βράσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νισεστέ το
οποίο έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις
ακόμα για να γίνει πηχτός χυλός. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια, τα
αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε σουσάμι και
κανέλλα.