Βερβάρα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 8 ποτήρια (περίπου) νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • κανέλλα και σουσάμι για το σερβίρισμα

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε να βράσει 1-2 ώρες με 7 ποτήρια νερό μέχρι να
«σκάσει» και να χυλώσει. Όταν βράσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νισεστέ το
οποίο έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις
ακόμα για να γίνει πηχτός χυλός. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια, τα
αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε σουσάμι και
κανέλλα.

Font Resize
Contrast