Βερβάρα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
  • 50 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 8 ποτήρια (περίπου) νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • κανέλλα και σουσάμι για το σερβίρισμα

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε να βράσει 1-2 ώρες με 7 ποτήρια νερό μέχρι να
«σκάσει» και να χυλώσει. Όταν βράσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νισεστέ το
οποίο έχουμε διαλύσει σε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις
ακόμα για να γίνει πηχτός χυλός. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε μέσα και τα καρύδια, τα
αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σε μπολ και από πάνω ρίχνουμε σουσάμι και
κανέλλα.