Ωτία

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. γιαούρτι αγελάδας
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αυγά
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλεύρι (όσο πάρει)
  • 6-7 κουταλιές ζάχαρη

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε
σταδιακά το γάλα και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το
μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να
σχηματιστεί ένα εύπλαστο ζυμάρι. Όσο ζυμώνουμε ρίχνουμε στα χέρια μας λάδι για να
μην κολλάει η ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο σε τετράγωνο σχήμα και πάχος ενός δαχτύλου.
Κατόπιν κόβουμε το φύλλο με μυτερό μαχαίρι σε μικρούς ρόμβους. Στο κέντρο κάθε
ρόμβου κάνουμε μια μικρή οπή, παίρνουμε τη μία άκρη του και τη διπλώνουμε από
πάνω, περνώντας τη στη συνέχεια μέσα από την οπή δημιουργώντας ένα σχήμα που
θυμίζει αυτάκι (ωτία). Ρίχνουμε τα ωτία σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Δεν πρέπει να καούν
για να μείνουν αφράτα. Τα ωτία μπορούμε να τα φάμε με ζάχαρη ή να τα περιχύσουμε
με μέλι.