Τσιρονόπιτα Λαγκαδά

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι
  • αλάτι, μαυροπίπερο

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό πράσα
  • 1 κιλό τσιρόνια
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1 κούπα λάδι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό, το ξίδι και το αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε πέντε μπαλάκια. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι τα πράσα, τα
οποία τα έχουμε ψιλοκόψει σε πολύ μικρά κομματάκια και προσθέτουμε το
μαυροπίπερο. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα ζεματάμε. Λαδώνουμε ένα ταψί.
Από τη ζύμη ανοίγουμε ένα φύλλο σε μέγεθος μεγαλύτερο από τη διάμετρο του
ταψιού. Το τοποθετούμε στο ταψί. Το τμήμα του φύλλου που περισσεύει το κρατάμε
για να καλύψουμε τα άλλα φύλλα που θα τοποθετήσουμε αργότερα. Ανοίγουμε μετά
ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού και το τοποθετούμε στη βάση.
Ανοίγουμε σε φύλλα το υπόλοιπο ζυμάρι, τα λαδώνουμε, τα κάνουμε πλεξούδες και τα
τοποθετούμε στην περίμετρο του ταψιού, με τρόπο που να δημιουργείται κενό στο
κέντρο. Με το τμήμα του πρώτου φύλλου που περισσεύει καλύπτουμε τα πλαϊνά
φύλλα. Στο κέντρο, στον κενό χώρο τοποθετούμε τα πράσα και από πάνω τα
τσιρόνια. Προσθέτουμε το λάδι και μία κουταλιά κόκκινο πιπέρι. Ψήνουμε σε φούρνο
για 75 λεπτά σε θερμοκρασία 150°C.

Font Resize
Contrast