Στριφτόπιτα Σαρακατσάνικη

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αγελαδινό βούτυρο
  • 800 γρ. τυρί φέτα
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό

EΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, με το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε τα
υλικά με τα χέρια για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια πολύ μαλακή ζύμη την οποία
αφήνουμε να ξεκουραστεί. Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια, ανάλογα με το
ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, λαδώνουμε το ταψί,
παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε φύλλο με τα χέρια, μαζί με λίγο
από το βούτυρο. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και από πάνω τρίβουμε τη
φέτα. Στρώνουμε με τα χέρια. Συνεχίζουμε εναλλάξ, μια στρώση το επόμενο φύλλο με
βούτυρο και μία στρώση με φέτα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Στο τέλος ενώνουμε την πίτα διαγώνια και τη γυρίζουμε ανάποδα. Την πιέζουμε με τα
δάχτυλα, ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, περιχύνουμε στην
επιφάνειά της το υπόλοιπο βούτυρο που έμεινε. Δεν τη χαράζουμε, ούτε την κόβουμε
σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
οC για 1 ώρα.