Σαρακατσάνικο Κουλουρότυρο

 

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • χλιαρό νερό (όσο πάρει)
  • ½ κουταλιές σούπας αλάτι

Για τη γέμιση:

  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 750 γρ. τυρί φέτα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε το ζυμάρι για τα φύλλα. Αφήνουμε για 30-40 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια και τα ανοίγουμε σε φύλλα. Αλείφουμε κάθε φύλλο με
βούτυρο και σκορπίζουμε στην επιφάνειά του το τυρί. Τυλίγουμε το φύλλο ρολό και
το κουλουριάζουμε σαν σαλίγκαρο στο κέντρο του ταψιού. Κάνουμε το ίδιο με το
επόμενο φύλλο που το βάζουμε στο ταψί στη συνέχεια του πρώτου. Συνεχίζουμε να
γεμίζουμε το ταψί. Αλείφουμε με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την
πίτα στους 180
οC για 15-20 λεπτά. Μετά χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 150οC για να
σιγοψηθούν τα φύλλα μέχρι το κέντρο. Είναι έτοιμο όταν ροδίσει.

Font Resize
Contrast