Πολίτικη Παστουρμαδόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 20-22 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 300 γρ. κασέρι (ιδανικά πεπαλαιωμένο)
  • 5 μέτριες ντομάτες
  • λίγη ζάχαρη
  • ένα πακέτο φύλλο κρούστας
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού και των φύλλων
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό (για να αλείψουμε την επιφάνεια της πίτας)
  • μαυροσούσαμο

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τον παστουρμά από το τσιμένι, το οποίο πετάμε. Κόβουμε σε λεπτές
φέτες το κασέρι. Κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες και αφαιρούμε τα πολλά υγρά.
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα και απλώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το κασέρι, από πάνω απλώνουμε τον παστουρμά
και στη συνέχεια απλώνουμε τις ντομάτες. Τέλος, απλώνουμε τον υπόλοιπο
παστουρμά και το υπόλοιπο κασέρι. Απλώνουμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα, λαδωμένα
ένα-ένα, και πιέζουμε την περίμετρο με τα δάχτυλά μας, ώστε να φυλακιστεί το
μείγμα. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε, το χαράζουμε, και τέλος το βρέχουμε.
Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με
πιρούνι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε στην κάτω τελευταία θέση σε
προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45-50 λεπτά.

Font Resize
Contrast