Πιτίκες με τυρί Φέτα του Πεσσάχ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φύλλα ματσά
  • 1 κούπα τυρί φέτα
  • ¼ της κούπας ανθότυρο ή 1 μικρή πατάτα βρασμένη
  • 1 αυγό
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • 1 ½ – 2 κούπες αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βρέχουμε ένα – ένα τα φύλλα από τις ματσότ. Τις τυλίγουμε σε μια πετσέτα. Λιώνουμε
το τυρί και το ανθότυρο με το χέρι και ρίχνουμε το αυγό. Προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Το
μείγμα πρέπει να είναι λίγο σφιχτό. Κόβουμε με ένα μαχαίρι κάθε ματσά σε 4 λωρίδες
και την κάθε λωρίδα στη μέση. Κάθε ματσά χωρίζεται σε 8 κομμάτια. Σε ένα κομμάτι
ματσά βάζουμε 1 κουταλάκι από το μείγμα του τυριού και κλείνουμε με ένα άλλο
κομμάτι. Έτσι κάνουμε όλες τις πιτίκες. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και
τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Οι πιτίκες πρέπει να ροδίσουν. Τοποθετούμε τις
πιτίκες σε απορροφητικό χαρτί.