Πίτα Πισπιλίτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 2 κιλά χόρτα της αρεσκείας μας
  • 250 γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζανάκι τραχανά
  • ½ κιλό λάδι
  • βούτυρο

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνουμε το μισό καλαμποκάλευρο σε όλη την επιφάνειά
του. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα ρίχνουμε στο ταψί χωρίς να τα
στραγγίξουμε πριν. Προσθέτουμε τη φέτα, τον τραχανά και το λάδι και ανακατεύουμε
καλά όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε τα χόρτα με το υπόλοιπο αλεύρι και αφήνουμε
την πίτα να «σταθεί» για 1 ώρα μέχρι να μουσκέψει το αλεύρι. Κατόπιν την ψήνουμε
στο φούρνο στους 180
oC έως ότου ροδίσει.

Font Resize
Contrast