Πίτα Ντι Λάπτι / Γαλατόπιτα
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 800 γρ. αλεύρι
- λίγο αλάτι
- λίγο λάδι
- λίγο βούτυρο
Για τη γέμιση:
- 3 λίτρα γάλα
- 12 αυγά
- ½ ποτήρι λάδι
- λίγο αλάτι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και πλάθουμε ένα χοντρό φύλλο, το αλείβουμε με βούτυρο και
το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 3 φύλλα και τα ψήνουμε ένα – ένα στο
φούρνο και από τις δύο πλευρές. Απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί το χονδρό φύλλο και
τρίβουμε τα 3 ψημένα φύλλα επάνω στο απλωμένο φύλλο της πίτας. Βράζουμε το
γάλα καλά, ένα – ένα κιλό και χτυπάμε τα 12 αυγά τα οποία προσθέτουμε στο γάλα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι με το λάδι και τη γέμιση προσεκτικά λίγο –λίγο επάνω
στα φύλλα. Προσθέτουμε κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε την πίτα στο φούρνο
στους 170οC για περίπου 1 ώρα.