Περέκ με Κοτόπουλο στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο μεγάλα φύλλα περέκ
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
  • 20 φέτες κασέρι ή οποιοδήποτε τυρί που λιώνει
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (γίνεται και με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 κουταλιές σούπας αποξηραμένο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο ή λάδι για το ταψί

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις σβήσουμε το μάτι της
κουζίνας προσθέτουμε το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Βουτυρώνουμε ένα
μεγάλο ταψί. Βρέχουμε καλά τρία φύλλα περέκ και τα τοποθετούμε στο ταψί (αν
σπάσουν τα φύλλα δεν υπάρχει πρόβλημα). Βάζουμε πάνω στα φύλλα 10 φέτες
κασέρι, το κοτόπουλο, τη μισή κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το υπόλοιπο
κασέρι. Βρέχουμε καλά δύο φύλλα περέκ, σκεπάζουμε τη γέμιση και περιχύνουμε την
πίτα με 250γρ. κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για
περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Font Resize
Contrast