Ντοματόπιτα Βλάχικη

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 6-7 ντομάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 300 γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού βασιλικό

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι 5
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια κι έπειτα προσθέτουμε τις
ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τη ζάχαρη και λίγο πριν κατεβάσουμε το
μείγμα από τη φωτιά ρίχνουμε και τη φέτα.
Για τη ζύμη: Φτιάχνουμε 15-16 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σαν μικρές πιτούλες.
Στη συνέχεια αλείφουμε την κάθε πιτούλα με λίγο λάδι και τοποθετούμε τη μια πάνω
στην άλλη, οκτώ που θα τις χρησιμοποιήσουμε για τη βάση και επτά για επάνω.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, με τις πρώτες οκτώ πιτούλες, στο μέγεθος του ταψιού
μας, ρίχνουμε τη γέμιση και έπειτα ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο με τις επτά πιτούλες
και το τοποθετούμε επάνω για να σκεπαστεί η γέμιση. Ψήνουμε στους 200
oC για 50
λεπτά περίπου. Στο τέλος, προσθέτουμε λίγο γάλα και αφήνουμε τη ντοματόπιτα για
2-3 λεπτά ακόμη στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Font Resize
Contrast