Μπουμουέλος

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 5 ποτήρια νερό
  • αλεύρι από ματσά
  • 4 -6 αυγά

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε το νερό με το λάδι. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το
αλεύρι από ματσά, τόσο ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Όταν κρυώσει λίγο,
προσθέτουμε 4 – 6 αυγά χτυπημένα και έτσι η ζύμη γίνεται μαλακιά. Σε αρκετά ζεστό
λάδι ρίχνουμε με το κουτάλι τη ζύμη και είναι έτοιμοι οι μπουμουέλος. Τρώγονται είτε
πασπαλισμένοι με άχνη ζάχαρη, είτε σιροπιασμένοι.