Μπουμουέλος
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι λάδι
- 5 ποτήρια νερό
- αλεύρι από ματσά
- 4 -6 αυγά
EΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το λάδι. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το
αλεύρι από ματσά, τόσο ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Όταν κρυώσει λίγο,
προσθέτουμε 4 – 6 αυγά χτυπημένα και έτσι η ζύμη γίνεται μαλακιά. Σε αρκετά ζεστό
λάδι ρίχνουμε με το κουτάλι τη ζύμη και είναι έτοιμοι οι μπουμουέλος. Τρώγονται είτε
πασπαλισμένοι με άχνη ζάχαρη, είτε σιροπιασμένοι.