Μπλετσίκ

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέπα:

  • 3 αυγά
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε πολύ καλά στο μίξερ τα υλικά για την κρέπα. Τσιγαρίζουμε τα
κρεμμύδια και προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο το
αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ένα
αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε με μια κουτάλα από το χυλό της κρέπας. Μόλις
ψηθεί από τη μια μεριά το γυρίζουμε από την άλλη. Συνεχίζουμε το ίδιο για όλες τις
κρέπες. Μόλις τελειώσουν όλες και παγώσουν, παίρνουμε μια κουταλιά κιμά και το
βάζουμε στο κέντρο της κρέπας και το κλείνουμε από τις τέσσερις πλευρές
“κολλώντας” το με λίγο νερό. Όταν θέλουμε να τις φάμε, τις τηγανίζουμε και από τις
δύο πλευρές.