Λαχματζούν

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή φρέσκια
  • 2 κουταλιές σούπας γεμάτες μινερβίνη
  • χλιαρό γάλα, λίγο αλεύρι

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κιμά (όχι άπαχο)
  • 1 κιλό ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • μαϊντανό, αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μινερβίνη
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας 200 γραμμαρίων

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη, τα ζυμώνουμε και αφήνουμε
τη ζύμη να φουσκώσει καλά. Φτιάχνουμε μια μέτρια ζύμη, όχι σκληρή. Ανακατεύουμε
όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Όταν το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει, το χωρίζουμε σε
35 μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά. Στη συνέχεια με τον
πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος ενός πιάτου του γλυκού και
απλώνουμε τη γέμιση. Ψήνουμε τα λεχματζούν στο φούρνο στους 250
οC.

Font Resize
Contrast