Γιοχάδες
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλάκια αλάτι
- νερό
EΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι και το νερό και τα ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε το μείγμα, συμπληρώνοντας όσο νερό χρειαστεί για να φτιάξουμε μια
μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για
περίπου 2 ώρες και μετά ξαναζυμώνουμε. Κατόπιν, ανοίγουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά
στρογγυλά φύλλα. Ο παραδοσιακός τρόπος ψησίματος απαιτεί φωτιά με ξύλα και
σατζ πάνω στο οποίο ψήνουμε τα φύλλα γυρίζοντάς τα συχνά και από τις δύο πλευρές
για να μην «αρπάξουν». Μπορούμε να παρασκευάσουμε δύο είδη πίτας. Στρογγυλή,
την οποία μπορούμε στη συνέχεια να τοποθετήσουμε σε ταψί ή τριγωνικά κομμάτια
στα οποία θα τοποθετήσουμε ενδιάμεσα γέμιση.