Αγιορείτικη Σουσαμόπιτα
ΥΛΙΚΑ
- ½ κιλό σουσάμι
- 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- κανέλα, γαρύφαλλα σκόνη
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- καλαμποκέλαιο για άλειμμα
- σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό
EΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καβουρντίζουμε και σπάζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη
ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Στρώνουμε 7-8 φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι.
Κατόπιν αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα για τη γέμιση. Στο τέλος
αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα. Μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε 1/2
φλιτζάνι τσαγιού λάδι και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία
στο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και τη
σιροπιάζουμε.