Αγιορείτικη Σουσαμόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό σουσάμι
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • κανέλα, γαρύφαλλα σκόνη
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • καλαμποκέλαιο για άλειμμα
  • σιρόπι: 6 ποτήρια ζάχαρη, 8 ποτήρια νερό

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καβουρντίζουμε και σπάζουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη
ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Στρώνουμε 7-8 φύλλα αλείφοντάς τα με λάδι.
Κατόπιν αρχίζουμε να στρώνουμε διαδοχικά φύλλα για τη γέμιση. Στο τέλος
αφήνουμε μερικά φύλλα σκέτα. Μόλις τελειώσουμε με τη διαδικασία αυτή, καίμε 1/2
φλιτζάνι τσαγιού λάδι και το ρίχνουμε στην πίτα. Την ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία
στο φούρνο για 1 ώρα. Όταν κρυώσει η πίτα, βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και τη
σιροπιάζουμε.