Λαγγίτες

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές σούπας τσίπουρο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και
διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και το νερό στο
αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε το χυλό για 30 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο
να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε το χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες. Μπορούμε
να χρησιμοποιήσουμε ένα χωνί, μέσα στο οποίο θα βάλουμε το χυλό, τοποθετούμε το
δάχτυλό μας στο στόμιο και αφήνουμε το χυλό να ρέει δημιουργώντας ομοιόμορφες
τηγανίτες. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν
χρυσό χρώμα. Ακουμπάμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε τις
τηγανίτες με μέλι, άχνη ζάχαρη, κανέλα, είτε με μαρμελάδα ή τυριά, όπως ανθότυρο ή
γραβιέρα.

Font Resize
Contrast