Τανωμένος Σορβάς

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα πλιγούρι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο δυόσμο
  • νερό

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λάδι σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθεί. Έπειτα ρίχνουμε
το νερό και περιμένουμε να βράσει. Παράλληλα πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το
νερό κοχλάσει το βράζουμε έχοντας κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Αφού βράσει
το πλιγούρι, παίρνουμε ζωμό, περίπου 2 βαθιές κουτάλες, από την κατσαρόλα και
αραιώνουμε το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και
ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε το δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στη φωτιά
για 2-3 λεπτά ακόμη.