Ευριστέ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ευριστέ (ποντιακό χειροποίητο ψημένο ζυμαρικό)
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι
  • γαίς–τυρί ποντιακό (αν δεν έχετε αντικαταστήστε με φέτα)

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τρυπητό σκεύος τοποθετούμε το ευριστέ και το περιχύνουμε με βραστό νερό.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 4 λεπτά. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφού
τοποθετήσουμε το ευριστέ σε πιατέλα το περιχύνουμε με το καμένο βούτυρο και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και προαιρετικά ζάχαρη και κανέλα.

Font Resize
Contrast