Ευριστέ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ευριστέ (ποντιακό χειροποίητο ψημένο ζυμαρικό)
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • αλάτι
  • γαίς–τυρί ποντιακό (αν δεν έχετε αντικαταστήστε με φέτα)

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τρυπητό σκεύος τοποθετούμε το ευριστέ και το περιχύνουμε με βραστό νερό.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 4 λεπτά. Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφού
τοποθετήσουμε το ευριστέ σε πιατέλα το περιχύνουμε με το καμένο βούτυρο και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το τυρί και προαιρετικά ζάχαρη και κανέλα.