Χοσάφι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι ξερά βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι ξερά δαμάσκηνα
  • 1 φλιτζάνι σύκα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
  • ½ φλιτζάνι σταφίδα ξανθή
  • 2 φρέσκα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 κυδώνι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ξυλάκι κανέλα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ξερά φρούτα και την κανέλα με νερό, τόσο, όσο να τα
καλύπτει. Τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να
μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τα κομμένα μήλα, τα κυδώνια, τη
ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αποσύρουμε από
τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.