Τρίγωνα Πανοράματος
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φύλλο μπακλαβά (κρούστας)
- 170 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 12 κουταλιές κορν φλάουρ
- ½ ποτήρι ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 βανίλια
- 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 και ½ ποτήρια νερό
- το χυμό 1 λεμονιού
EΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. περίπου. Βουτυρώνουμε τις
λωρίδες και τις διπλώνουμε τριγωνικά. Τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τις
αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να
ροδίσουν.
Για την κρέμα : Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας με σύρμα και τα βράζουμε σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα
από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και το βούτυρο.
Για το σιρόπι : Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού
για 5 λεπτά περίπου μέχρι να «δέσει» το σιρόπι. Βουτάμε ένα – ένα τα τρίγωνα στο
σιρόπι και αφήνουμε να «τραβήξουν» αρκετά. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και
τα ακουμπάμε σε πιατέλα να κρυώσουν. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη μία τους πλευρά
με μυτερό μαχαίρι και τα γεμίζουμε με την κρέμα. Αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με
ασπρισμένα, καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.