Σαραγλί Βλάχικο
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι νερό
- 1 φλιτζανάκι καφέ λάδι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- μισό κιλό αλεύρι
- σουσάμι με καρύδι
Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 4 ποτήρια ζάχαρη
- λίγο λεμόνι
EΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα πρέπει να φτιάξουμε τη ζύμη. Για ένα ταψί θα χρειαστούμε 1 ποτήρι νερό, ένα
φλιτζανάκι του καφέ λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μισό κιλό αλεύρι. Το
ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 60 λεπτά. Στη συνέχεια το
πλάθουμε και ανοίγουμε φύλλο. Μόλις το ανοίξουμε, το κόβουμε κάθετα σε λωρίδες
των 10 εκ. Προσθέτουμε στη συνέχεια κατά μήκος των λωρίδων με ένα κουταλάκι το
σουσάμι με το καρύδι και λίγο ελαιόλαδο. Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια τις λωρίδες
και δίνουμε το σχήμα βαρκούλας ή ότι εσείς θέλετε. Λαδώνουμε ένα ταψί και
τοποθετούμε μια – μια τις βαρκούλες. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC για 60 λεπτά.
Ενώ ψήνεται μπορούμε να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 3
ποτήρια νερό, τα 4 ποτήρια ζάχαρη και λίγο λεμόνι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το σαραγλί το σιροπιάζουμε ενώ είναι κρύο.