Ρεβανί

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 6 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • 4-5 κόκκους μαστίχα Χίου κοπανισμένη

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τ’ ασπράδια και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη
και το βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσει το μείγμα. Ξεχωριστά χτυπάμε τ’ ασπράδια και τα
ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μείγμα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε
σταδιακά το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, τη μαστίχα, το αλεύρι με το
μπέικιν πάουντερ κουταλιά – κουταλιά και στο τέλος το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με
την κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε το ταψί,
απλώνουμε τη ζύμη και, αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω αμύγδαλα. Βάζουμε το ταψί
στο φούρνο και ψήνουμε το ρεβανί σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Για το
σιρόπι : 15 λεπτά πριν ψηθεί το ρεβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη και
το νερό να βράσουν ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις δέσει, προσθέτουμε τον χυμό του
λεμονιού και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σιροπιάζουμε το γλυκό όσο είναι ακόμα
χλιαρό.

Font Resize
Contrast