Μπουγάτσα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη

Για την κρέμα:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • ½ λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • ελάχιστο αλάτι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά. Σε
άλλο σκεύος βράζουμε το γάλα προσθέτοντας τα υλικά της κατσαρόλας και αφήνουμε
να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλείφουμε ένα
ταψί με βούτυρο και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε την κρέμα και απλώνουμε
από πάνω το άλλο φύλλο βουτυρωμένο καλά. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα,
χαράζουμε ελαφρά το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Το
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Font Resize
Contrast