Μουστόπιτα Νάουσας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι νισεστέ
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη 

     

    Για το γαρνίρισμα:

  • κανέλα, χοντραλεσμένα καρύδια

EΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα 4 φλιτζάνια νερό, το πετιμέζι και τη ζάχαρη και τα
ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια νερό διαλύουμε το νισεστέ.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε και το μείγμα με το
νισεστέ και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια
ή σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κανέλα και χοντραλεσμένα καρύδια.