Μουσταλευριά Αγιορείτικη

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ½ φλιτζάνια μούστο
  • ½ φλιτζάνι νισεστέ
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • σουσάμι, κανέλα
  • αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ.
Μόλις βράσει ο μούστος, ρίχνουμε το χυλό με το νισεστέ λίγο
προσεκτικά να μη σβολιάσει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε σε
μπολ που έχουμε ρίξει πρώτα νερό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, την κανέλλα και
τους ξηρούς καρπούς.