Κουμπέτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουσάμι
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό μέλι
  • 1 κούπα αμύγδαλα
  • φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη

EΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το σουσάμι, το αφήνουμε να στεγνώσει και το καβουρδίζουμε στο
τηγάνι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το μέλι και προσθέτουμε το
σουσάμι, τα αμύγδαλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Όταν δέσουν καλά, ρίχνουμε την
κουμπέτα σε βρεγμένο μάρμαρο και όπως είναι ζεστή, την ανοίγουμε σε φύλλο
πάχους ενός πόντου περίπου. Όταν κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε μπακλαβωτά
κομμάτια.