Καζάν Ντιμπί

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 κουταλιάς σούπας ανθόνερο
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 2 τεμάχια βανίλια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρυζάλευρο

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες
και ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει το ρυζάλευρο. Στη συνέχεια βάζουμε την
κατσαρόλα στη φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα
συνέχεια για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα το οποίο πρέπει να απλωθεί
πολύ καλά στο ταψί. Το βάζουμε στο κάτω μέρος του φούρνου στους 200
oC για 25-30
λεπτά για να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία
στους 150oC και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το
φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε τριγωνικά και το σερβίρουμε
ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και
πασπαλίζουμε με κανέλα.