Ιτσλί
ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ φλιτζάνι μινερβίνη λιωμένη
- ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι πορτοκαλάδα
- ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
- λίγη κανέλα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 λεμόνι
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 κιλό και λίγο ακόμη αλεύρι
Για τη γέμιση:
- ½ κιλό καρύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτάλι σούπας κανέλα ή γαρύφαλλο
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι:
- 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ¼ νερό
- λίγο λεμόνι
- 2 κουταλιές γλυκόζη
EΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε λίγο να «ξεκουραστεί». Κατόπιν παίρνουμε
μικρές μπάλες ζύμης τις ισιώνουμε στην παλάμη μας και βάζουμε μια κουταλιά από τη
γέμιση. Διπλώνουμε τη ζύμη πολύ καλά τριγωνικά, στρογγυλά, οβάλ όπως μας αρέσει.
Έχουμε μια ειδική τσιμπίδα και κάνουμε επάνω στη ζύμη σχέδια. Εφόσον ψηθούν στο
φούρνο και ροδίσουν τα αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσουν. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Όχι πολύ παχύ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα ιτσλί, τα γυρίζουμε από
τις δυο πλευρές και τα βγάζουμε αμέσως. Αν θέλουμε να είναι πιο μελωμένα τα
αφήνουμε λίγο παραπάνω.