Ακανές

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ποτήρι νερού βούτυρο κατσικίσιο
  • 1 ποτήρι νερού νισεστέ
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 2 ½ ποτήρια νερού νερό
  • 1 κουταλιά σούπας λεμόνι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στον ήλιο να στεγνώσουν.
Τα χτυπάμε στο γουδί και στο τέλος πρέπει να έχουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από
κοπανισμένο αμύγδαλο.
Από το βούτυρο αφαιρούμε 3 κουταλιές με τις οποίες καβουρντίζουμε τα κοπανισμένα
αμύγδαλα. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, τη ζάχαρη, δύο ποτήρια
νερό και το βράζουμε. Στο μεταξύ, με το μισό ποτήρι νερό διαλύουμε το νισεστέ καλά.
Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το
νισεστέ, τα αμύγδαλα, το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά. Το αφήνουμε
να κρυώσει, το χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα πλάθουμε σαν λουκουμάκια. Όταν
τελειώσει όλο, ρίχνουμε άχνη ζάχαρη.

Font Resize
Contrast