Χελιδονόψαρο Λεμονάτο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 χελιδονόψαρο φιλεταρισμένο
  • 4 πατάτες
  • ½ πράσινη καυτερή πιπεριά
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 3 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ψάρι, τις
πατάτες και νερό που να καλύπτει το περιεχόμενό της. Ανάβουμε πολύ δυνατή φωτιά
και προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Όσο βράζει θα χρειαστεί να
το ξαφρίζουμε. Συνολικά, θέλει μισή ώρα βράσιμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι,
το χυμό των λεμονιών, αλάτι, βούτυρο, μαϊντανό και πιπέρι. Το αφήνουμε λίγα λεπτά
να πάρει τα αρώματά τους και σερβίρουμε.