Χαψοτήγανο

\

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό χαψία παστά
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι καλαµποκάλευρο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισµα

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα χαψία για να φύγει το αλάτι. Σε βαθύ μπολ χτυπάμε
τα αυγά με το αλεύρι, το μαϊντανό, το αλάτι και το νερό (όσο χρειάζεται) για να
φτιάξουμε ένα ρευστό χυλό. Κατόπιν ρίχνουμε τα χαψία και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε τηγάνι καίμε λάδι και αδειάζουμε το μείγμα με κουτάλα απλώνοντάς το
ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Ψήνουμε καλά και από τις δύο
πλευρές, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.