Χαψοπίλαβον

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι ή πλιγούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό χαψία φρέσκα
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα χαψία. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και μόλις
ροδίσουν, προσθέτουμε το ρύζι ή το πλιγούρι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το
ρύζι να βράσει. Όταν μισοβράσει το ρύζι, προσθέτουμε τα χαψία και συνεχίζουμε το
ψήσιμο μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.