Τας Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό κρέας (αρνί ή μοσχάρι)
  • 5-6 κρεμμύδια ξερά
  • 2-3 κουταλιές μαργαρίνη
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες και χυμός ντομάτας
  • ½ φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα
  • αλάτι, πιπέρι, 5-6 μπαχάρια

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε κύβους περίπου 3 εκ. Έπειτα, βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι
με τη μαργαρίνη και ροδίζουμε το κρέας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες στον
τρίφτη και το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και τα μπαχαρικά, και
σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα. Συμπληρώνουμε με νερό
στη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνοδεύουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές, ρύζι ή
πουρέ πατάτας.