Σελινόριζες Γεμιστές

ΥΛΙΚΑ

  • 10 μέτριες σελινόριζες
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα μικρά κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυβάκια
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 250 γρ. αρακά
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις βράζουμε προσθέτοντας στο νερό το χυμό από 1
λεμόνι. Αφού μαλακώσουν, τις βγάζουμε από το νερό και τις κόβουμε στη μέση,
κάνοντας με ένα κουταλάκι μια λακουβίτσα στο κάθε κομμάτι. Σε άλλη κατσαρόλα
τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το αλάτι
και το πιπέρι. Μόλις ψηθούν, προσθέτουμε τον αρακά. Γεμίζουμε τις λακουβίτσες που
έχουμε κάνει στις σελινόριζες με τα υλικά μας και τις τοποθετούμε σε ρηχή και πλατιά
κατσαρόλα. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και το χυμό του άλλου λεμονιού, τις σκεπάζουμε
με λαδόκολλα, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, και τις αφήνουμε να βράσουν
για 40 λεπτά περίπου.