Πρασόρυζο με Ξινά Δαμάσκηνα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό πράσα
  • ½ ποτήρι ρύζι καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο
  • 2 καρότα
  • 10 δαμάσκηνα ξινά ξερά
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Kαθαρίζουμε τα πράσα από τη ρίζα τους και από τα εξωτερικά σκληρά τους φύλλα, τα
κόβουμε σε κομμάτια 3 εκατοστών περίπου και τα πλένουμε καλά. Kόβουμε τα
καρότα σε ροδέλες και το σέλινο σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και
το αχνίζουμε μαζί με το λάδι σε δυνατή φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε τα πράσα, τα
καρότα και το σέλινο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε στην κατσαρόλα τα
δαμάσκηνα, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μόνο με τα υγρά τους
για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε στο φαγητό 2 ποτήρια ζεστό νερό, το αλάτι και το
ρύζι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για άλλα 30 λεπτά. Tο πρασόρυζο είναι έτοιμο
όταν μελώσει και μείνει μόνο με το λαδάκι του.