Ποντιακό Χοιρινό με Κυδώνια

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας σε μερίδες
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 3-4 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε στο λάδι το κρέας να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 1 ποτήρι
νερό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να
μαλακώσει. Στη μέση του χρόνου βρασίματος συμπληρώνουμε με το χυμό ντομάτας.
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το
κρέας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο νερό, αν χρειαστεί, και συνεχίζουμε το
βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και τα κυδώνια.