Μπακαλιάρος με Άγρια Χόρτα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ μπακαλιάρος παστός
  • 1 ½ κιλό χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, σπανάκι, μοσχολάχανο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες

 

EΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαρμυρίζουμε αποβραδίς τον μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό του.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε μαζί με τα
κρεμμύδια σε κατσαρόλα να μαραθούν. Στη συνέχεια τα αναμειγνύουμε με τις
σταφίδες και τα αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε από πάνω τον
μπακαλιάρο τεμαχισμένο σε κομμάτια, τον περιχύνουμε με λίγο λάδι και τον ψήνουμε
σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.